EDENISME, de VLINDERBESCHAVING

Van primitieve Rups- naar Hogere Vlinderbeschaving

Edenisme want onze Aarde, is een paradijs. Zo moeten we haar ook willen bezien en koesteren. De op ongebreidelde geld, groei en consumptie gerichte geldrupsmens is hier van nature niet toe in staat. Het is de Vlindermens(heid) in ons die bedoeld is onze paradijselijke planeet te vermooien en zij doet dit van nature en met liefde. De Vlindermens kan alleen ontstaan en bestaan in het geldledige.

Universele Wet: Net zoals het universum alleen kon ontstaan en bestaan in het luchtledige kan een wereld van vrede, harmonie en geluk alleen ontstaan en bestaan in het geldledige.

De (Rups)mensheid is mentaal en qua bewustzijn al duizenden jaren op hetzelfde lagere niveau blijven staan. We kunnen in het vlinderstadium eindelijk de stap maken naar een hoger staat van bewustzijn en beleven en ervaren de hogere verlichte vlindermens in ons. De Rupsmens is de puberale, half ontwikkelde, staat van het wezen mens.

Lijkt de rups op de vlinder? Toch is het een en dezelfde wezen. De bewustzijnsverwisseling van rupsmensheid naar vlindermensheid is net onvoorstelbaar groot en toch gebeurt het in één en dezelfde menswezen.

De vlindermens wil niet zichzelf maar bovenal en eerst haar wereld verrijken om zo dan te komen leven in een rijke en harmonieuze wereld. De Rupsmens wil vooral eerst zichzelf verrijken om zo dan materieel rijk maar geestelijk armoedig te leven in een arme, ongelukkige en dis harmonieuze wereld.

De Rups, de Rupsmaatschappij en de daaruit voortkomende Rupsmens kan zich niet anders gedragen dan zij is.                                                                  Wij kunnen geen ander resultaat verwachten in de rupsfase dan de realiteit die wij zien in onze wereld. Zo is en functioneert het rupsstelsel nu eenmaal. Even zo vredig en blij makend is en functioneert de vlinder, de vlindermaatschappij en de vlindermens van nature. 

Net zoals een rups een tuin niet mooier kan maken kan de huidige rupsmens haar wereld niet mooier maken.